The Losers

Genre: Action/Komedi
Produktionsår: 2010
Ursprung: USA

Skådespelare: Chris Evans (Scott Pilgrim vs. The World, Push och Fantastic Four), Jeffrey Dean Morgan (Watchmen, P.S I Love You och Jonah Hex) och Zoe Saldana (Avatar, Star Trek och Takers).

Handling: En specialmilitärgrupp för CSI blir dumpade i Bolivia av sin chef Max. Han tror att dom är död och ingen annan vet heller att de lever. Nu vill grabbarna återvända till sina vanliga liv och ge Max ett helvete och det ska de göra med hjälp av Aisha, en elak brutal liten kvinna som vägrar bli trampad på...

Omdöme: En helt okey actionrulle med lite komiska inslag som fick mig att le. Det är inget som jag skulle gå på bio för att se, men jag skulle gladeligen hyra den eller något liknande. En helt okey rulle helt enkelt.Flash of Genius

Genre: Drama
Produktionsår: 2008
Ursprung: USA

Skådespelare: Greg Kinnear [Ghost Town, Invincible, Little Miss Sunshine], Lauren Graham [Birds of America, Bad Santa, Serien Gilmore Girls] och Dermot Mulroney [Burn After Reading, Zodiac, The Family Stone].

Handling: Bob arbetar som lärare, på fritiden försöker han förbättra vardagen för mänskligheten genom att uppfinna saker. Under en biltur blir Bob irriterad på gnisslet från vindrutetorkarna när det inte finns något regn kvar på rutan. Han börjar studera hur ögat funkar och kommer fram till hur han vill att en vindrutetorkare ska fungera. Han spenderar många timmar tills han har uppfunnit intervalltorkaren. Ingenjörerna på ford kan inte tro sina ögon, att en helt vanlig lärare har löst något som dom spenderat så mycket tid och så mycket pengar på och de vill gärna arbeta med Bob. Men de blåser honom. Efter att ha gått igenom Bobs intervalltorkare helt totalt så börjar de tillverka egna och Bob får varken det erkännande eller dom pengar han trodde han skulle få för uppfinningen. Nu vill han slåss tillbaka, få Ford att erkänna att det är hans uppfinning...

Omdöme: Alla vill bli behandlade rätt, ingen tycker om att bli kallad för lögnare. Har man gjort något bra så vill man ha cred för det, oavsett vad det handlar om. Den här filmen talar till alla människor på sätt och vis. Den lilla människan mot de stora företagen. Det är svårt att tycka illa om en sån här film. Det är bra, det är inspirerande och det är grymt intressant! Och Greg Kinnear är en fantastisk skådespelare och väljer alltid (eller oftast i alla fall) riktigt roliga och spännande projekt. Jag hoppas att ni ger den här filmen en värdig chans!

Hoodwinked/Sanningen om Rödluvan

Genre: Animerat/Komedi
Produktionsår: 2005
Ursprung: USA

Röster: Anne Hathaway (Love and Other Drugs, Alice i Underlandet och Djävulen bär Prada), Glenn Close (Nio liv, 102 Dalmatiner och Mars Attacks!) och James Belushi (The Ghost Writer, Underdog och Joe Somebody).

Handling: Historien om vad som hände i sagan om Rödluvan är väl självklar? Eller är den verkligen det? Det tycker inte detektiven Bill Stork. Därmed förhörs alla inblandade och helt plötsligt står det klart att det är fyra stycken helt olika berättelser, fast med några gemensamma nämnare. Men vem ska man tro på? Rödluvan? Vargen? Mormor? Vem är egentligen den verkliga skurken?

Omdöme: Rolig twist. Att tolka rödluvan på det här sättet känns helt nytt och fräscht... Det kunde dock varit bättre, men det är absolut en rolig film som jag gärna rekommenderar. Den har dock inte samma charm som de allra största animerade filmerna.