RushmoreGenre: Komedi
Produktionsår: 1998
Ursprung: USA

Skådespelare: Jason Schwartzman (Scott Pilgrim vs. the World) och Bill Murray (Lost in Translation)

Handling: Max Fischer är redaktör för skoltidningen, ordförande i franska klubben, vice ordförande i frimärks- och myntklubben, kapten i debattlaget, tränare för Lacrosselaget, ordförande för Kalligrafiklubben, grundare av astronomisällskapet, kapten i fäktningslaget, har gult bälte i Kung fu, ordförande i biodlarklubben, grundare av gokartlaget och mycket mycket mer. Trots dessa meriter är han en helt bedrövlig elev på skolan Rushmore, och hotas med avstängning om hans betyg inte förbättras. Max fascineras av den förmögne Herman Blume, som har två mycket besvärliga och bråkiga söner, de två blir snart vänner. Mitt i alltihop blir han även förälskad i lärarinnan Rosemary Cross, som även är änka. När Max slutligen blir avstängd verkar allt falera, för utanför de rika privatskolorna ser inte världen inte likadan ut.

Omdöme:
En smått förvirrande historia, men ändå med det där magiska som Wes Anderson alltid bjuder på. Det är absolut inte Andersons bästa film, men den håller ändå riktigt hög kvalitet filmen igenom och jag är helt klart nöjd.Kommentarer:

1 FrökenTV, bloggen om tv och film:

åh, den vill jag se (mest för att alexis beldel har en statist roll i den, innan hon blev känd), den verkar bra när man läser om den-

Svar: Ja, den är riktigt jäkla bra! Boka in den ikväll. Ses bäst tillsammans med glada vänner :-)
Filmster

Kommentera här: