Känn ingen sorg

 
 
Genre: Komedi
Produktionsår: 2013
Ursprung: Sverige
 
I rollerna: Adam Lundgren (Torka aldrig tårar utan handskar, Bitchkram och Apflickorna), Tomas Von Brömssen (Små citroner gula, Kronjuvelerna och Albert och Herbert) och Josefin Neldén (Simon och ekarna, och Tjenare Kungen)
 
Pål drömmer om en musikkarriär och trots att hans farfar försöker få honom att skaffa sig ett riktigt göteborgsjobb vägrar han sluta drömma. Hans stora problem är dock han själv. Varje gång han ställer sig på scenen utsätter han sig för det värsta som kan hända där och då, vilket gjort att ingen får höra honom framträda. Tillsammans med vännerna Johnny och Eva lever de livet och fajtas mot diverse demoner. När han en dag möter Eva, en vacker överklasstjej, förändras hela hans världsbild och han ställs inför flertalet utmaningar som får honom att fundera över livet.
 
Den här rullen är alltså inte baserad på Håkan Hellströms liv. Den är baserad på alla hans texter. Det finns ett fantastiskt driv i filmen och det är verkligen en känslostorm utan dess like. Att Leif "Loket" Olsson blir en talande räka och Ebott Lundberg från Soundtracks of our lives är en a-lagare gör det hela ännu bättre. Årets feelgood-film i Sverige.
 
 
• Kategori: Drama, Komedi; • Taggar: Adam Lundgren, Josefin Neldén, Känn ingen sorg, Svensk film, Tomas von Brömssen; • Kommentarer (5)

Kommentarer:

1 FrökenTV, bloggen om tv och film:

sv: åh, mad men började jag kolla på förut lite men såg inte klart. Borde kanske börja igen, gillar ju egentligen den stilen.

Svar: Det tar ett tag innan man kommer in i den, men när man väl gjort det så är det galet bra :-) Glo på fyra avsnitt i rad, sen är du hooked :-)
Filmster

2 Josefine:

Den vill jag se!

Svar: Den SKA du se :-) Går för fullt på bio nu, så spring spring spring :-)
Filmster

3 juliasbloggfoto:

Måste verkligen se den!

Svar: Ja, det är inget att tveka om! :-) Boka biljett till bion redan idag! :-)
Filmster

4 Elin:

Jag måste verkligen se den!!

5 KONSERTFOTOGRAF:

Åh den är så bra!! Jättefin blogg! :)

Kommentera här: