Megamind

Genre: Animerat
Produktionsår: 2010
Ursprung: USA

Röster:
Will Ferrell (The Other Guys, Land of the Lost och Step Brothers), Brad Pitt (Inglorious Basterds, Benjamin Buttons otroliga liv och Troja) och Jonah Hill (Get Him to the Greek, Supersugen och Accepted).

Handling:
Megamind är den blå superskurken som hela tiden slåss om staden Metro City mot Metroman... och alltid förlorar. Men en dag händer det oväntade - Megamind tar livet av Metroman och staden som han så länge suktat efter blir hans. Till tonerna av AC/DC vänder han staden upp och ned och gör exakt som han vill. Men efter ett tag börjar det bli tråkigt och han ångrar bittert att han förgjort sin forne fiende och stadens beskyddare. Därför bestämmer han sig för att skapa en ny hjälte som åter ska utmana honom, men en vanlig människa med nya krafter blir lätt girig och det blir inte riktigt som Megamind väntat sig.

Omdöme:
Jag vet inte om jag skulle vilja säga att det här är en film för de minsta barnen, snarare något för äldre barn och vi barnsliga vuxna. Megamind innehåller mycket humor och jag skrattade under stora delar av filmen. En härligt annorlunda animerad film med ett lite väl komersiellt slut, vilket drar ned filmen i betyg, men absolut en film som jag skulle rekomendera.

Kommentarer:

1 danten89:

Skitbra och underbar blogg ;)

Vem ligger bakom denna?

Kommentera här: