True Grit





Genre: Drama/Western
Produktionsår: 2010
Ursprung: USA

Skådespelare: Jeff Bridges (Crazy Heart, Men Who Stare at Goats och Iron Man), Matt Damon (Green Zone, The Informant! och The Departed), Josh Brolin (Jonah Hex, Wall Street: Money Never Sleeps och No Country for Old Men).

Handling: Den 14-årige flickan Mattie Ross vill hämnas sin fars mördare som fortfarande går fri. Hon anlitar den tuffaste sheriffen av dem alla, Rooster Cogburn, en alkoholiserad, enögd man med en tunn plånbok. Han antar uppdraget och tillsammans ger de sig ut i jakt på den kallblodige mördaren Tom Chaney.

Omdöme: En helt lysande inledning som gör att jag får Coen-vibbar med en gång. Underbara dialoger, men slutligen faller korthuset till en rätt medioker film. Jag förväntade mig så mycket mer av den här filmen. Men det är inget snack om saken, vissa delar av filmen är briljanta, dialogerna är något utöver det extra och allt är snyggt fotat och paketerat riktigt bra, men något toppenbetyg blir det dock inte. Istället väljer jag att drömma tillbaka till den gamla goda tiden när Coen-bröderna gjorde O Brother, Where Art Thou? Det var tider minsann...

Kommentarer:

1 .:

skulle ni inte kunna göra lite filmtips om typiska tonårsfilmer som utspelar sig i skolor ? :)

2 Anna H:

Grym blogg :)!

Lägg ut lite fler skräckisar!

3 julia fälling:

Sv; Härligt! :D

KRAM

4 Linnea:

Fin blogg:)

Kommentera här: