Lawless

 
 
Genre: Drama
Produktionsår: 2012
Ursprung: USA
 

I rollerna: Tom Hardy (The Dark Knight Rises, Bronson och Inception), Guy Pearce (Iron Man 3, Prometheus och The King's Speech) och Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy, Batman Begins och Léon) 

 

Under förbudstiden i USA reser sig de tre bröderna Bondurant över lagen och levererar hembränt till folket. Den äldsta brodern Forrest leder bröderna mot framgång och legenden säger att han är odödlig, något han själv verkar tro på. Lillebror Jack är inte lika stor och stark som de två äldsta bröderna och bestämmer sig för att göra sig värdig namnet Bondurant och börjar leverera hembränt till gangsterkungen Floyd Banner, något som skapar uppståndelse, bland annat hos specialagenten Charlie Rakes, en sadistisk man som har i uppdrag att sätta stopp för hembränningen.

 

Tom Hardy är en fullkomligen briljant skådespelare som här skapar en stor trovärdighet i rollen som Forrest, med sin släpiga röst, sin enorma närvaro och hårda yttre. Gary Oldman har de senaste åren spelat sympatisk poliskommisarie i Christopher Nolans Batman-trilogi, men får här spela odräglig gangster som mer än gärna mördar sina motståndare. En riktigt bra berättelse med mängder av begåvade skådespelare. Ett måste till den kommande hösten.

 

 
• Kategori: DramaTaggar: Gary Oldman, Guy Pearce, Jason Clarke, Lawless, Shia Lebeouf, Tom Hardy; • Kommentarer (0)

Kommentera här: