Appaloosa






Genre:
Drama/Western
Produktionsår: 2008
Ursprung: USA

Skådespelare: Ed Harris (Gone Baby Gone, A Beautiful Mind och Enemy at the Gates), Viggo Mortensen (Vägen, Hidalgo och Sagan om ringen) och Renée Zellweger (Bridget Jones dagbok, Cinderella Man och Jerry Maguire).

Handling: Appaloosa är en amerikansk småstad med problem i slutet av 1800-talet. Åtgärden är Virgil Cole, en revolverman som går att köpa. Stadens ledare beslutar sig för att låta honom bli sheriff över staden, men han har ett krav, hans ord ska vara lag - oavsett vad han säger. Cole och hans oskiljaktiga kollega Hitch ser till att få ordning på staden och tar ned den rike markägaren Randall Braggs på jorden. Men kärlek kan ställa allt på sin spets och helt plötsligt ställs Virgil Cole och Everett Hitch mot problem som de under sina år tillsammans aldrig behövt stöta på...

Omdöme: Westernrullar brukar lätt bli lite fjantiga och för mycket macho, men här har man hittat en härlig balans på det hela. Ingen höjdarrulle, men helt klart en av de bättre westernrullarna som släppts på många år. Ed Harris och Viggo Mortensens karaktärer är för övrigt riktigt härliga typer som känns väldigt genuina.

Kommentera här: