Flash of Genius

Genre: Drama
Produktionsår: 2008
Ursprung: USA

Skådespelare: Greg Kinnear [Ghost Town, Invincible, Little Miss Sunshine], Lauren Graham [Birds of America, Bad Santa, Serien Gilmore Girls] och Dermot Mulroney [Burn After Reading, Zodiac, The Family Stone].

Handling: Bob arbetar som lärare, på fritiden försöker han förbättra vardagen för mänskligheten genom att uppfinna saker. Under en biltur blir Bob irriterad på gnisslet från vindrutetorkarna när det inte finns något regn kvar på rutan. Han börjar studera hur ögat funkar och kommer fram till hur han vill att en vindrutetorkare ska fungera. Han spenderar många timmar tills han har uppfunnit intervalltorkaren. Ingenjörerna på ford kan inte tro sina ögon, att en helt vanlig lärare har löst något som dom spenderat så mycket tid och så mycket pengar på och de vill gärna arbeta med Bob. Men de blåser honom. Efter att ha gått igenom Bobs intervalltorkare helt totalt så börjar de tillverka egna och Bob får varken det erkännande eller dom pengar han trodde han skulle få för uppfinningen. Nu vill han slåss tillbaka, få Ford att erkänna att det är hans uppfinning...

Omdöme: Alla vill bli behandlade rätt, ingen tycker om att bli kallad för lögnare. Har man gjort något bra så vill man ha cred för det, oavsett vad det handlar om. Den här filmen talar till alla människor på sätt och vis. Den lilla människan mot de stora företagen. Det är svårt att tycka illa om en sån här film. Det är bra, det är inspirerande och det är grymt intressant! Och Greg Kinnear är en fantastisk skådespelare och väljer alltid (eller oftast i alla fall) riktigt roliga och spännande projekt. Jag hoppas att ni ger den här filmen en värdig chans!

Kommentarer:

1 vendela:

jag älskar filmtips! Kommer kolla in ofta! :)

2 julia:

svar: haha, nu har jag sett filmster! :) fräck idé!

och ja, det ska jag ha. detsamma!

3 Jessica Håkansson och Nathalie Van Erp<3:

SV: tack så mycket för tipset!

4 FELICIA:

Frågestund nu på bloggen, ställ gärna frågor! (a)

5 Ellen:

åh, perfekt med lite filmtips ju :)

6 Linnea Mathilda Alice - En blogg om min vardag:

Sv ; Nej ,har inte sitt denna blogg förut ,tack för tipset :)

7 Amanda - Jamt Stårsa:

Sv: Tack så mycket för tipset, bra blogg :)

Kommentera här: