The Wrestler

Genre:
Drama
Produktionsår: 2009
Ursprung: USA

Skådespelare:
Mickey Rourke (The Expendables, Iron Man 2 och Sin City), Marisa Tomei (Cyrus, Wild Hogs och Anger Managment) och Evan Rachel Wood (Whatever Works, King of California och Magiska systrar).

Handling:
Randy "The Ram" Robinson var en av 80-talets största och bästa wrestlingbrottare. Publiken älskade honom och han älskade dem. Men en tragisk framtid väntade den store brottaren. Med en sargad kropp och ett tragiskt liv fyllt med smärta, doping och ständiga pengabekymmer ställer han upp i småtävlingar för busspengar. När hjärtat säger ifrån försöker han göra gott ifrån sig, han tar kontakt med dottern som han inte haft någon kontakt med, han försöker skaffa sig en stadig relation och ett jobb med en fast inkomstkälla. Men ju vanligare han försöker vara desto mer längtar han tillbaka till ringen.

Omdöme:
En helt briljant film med Mickey Rourke i sitt livs bästa framträdande. Den påminner till stor del om Crazy Heart - filmen om Countryartisten Bad Blake som går ett liknande öde till mötes... Men hur som helst så är det här en riktigt bra film om en människas tragiska liv och att slitas mellan det man vill göra och det man borde göra. Verkligen sevärd.

Kommentarer:

1 fanny:

bra blogg !

roligt att få några filmtips så man kan kolla på hemma.

när du sätter ut stjärnorna är det va du tycker eller folket? :) om du förstod frågan.

2 Celina:

Den filmen är bra men lägg till filmen karate kid

3 MEREI:

- härligt att vi är eniga om betyget här!

Kommentera här: