Argo

 
 
Genre: Drama
Produktionsår: 2012
Regi: Ben Affleck
Ursprung: USA
 
I rollerna: Ben Affleck (The Town, Armageddon och Dogma), John Goodman (Trouble with the Curve, En sen kväll på McCool's och O Brother, Where Art Thou?) och Bryan Cranston (Breaking Bad, Total Recall och Rock of Ages)
 
Efter revolutionen i Iran störtar iranerna den amerikanska ambassaden och tar personalen som gisslan. Sex anställda lyckas dock fly och kan gömma sig hos den kanadensiska ambassadören. För att få ut de sex ur landet anlitas Tony Mendez, en agent på CIA.Hans plan är lika enkel som den är galen. Han ska låtsas producera en science fiction-film som delvis utspelar sig i Iran. Med mycket skeptism går hans chefer med på detta och han skrider till verket.
 
En verklig historia, som självklart var tvungen att göras till film. Något annat vore otänkbart. Det låter så oerhört osannolikt och det är enormt fascinerande. Se den inte bara som en underhållande film, utan se den som en historielektion kring 70-talets underrättelsebyrå. Helt klart ett måste. Och lockar inte det dig, så se den för Ben Afflecks nylagda skäggmatta!
 
 

Kommentera här: